Author Topic: problem with some alpha's... SOLVED: don't put ANY accents in map's names !  (Read 973 times)

gonzohot

    Reputation: 37
June 06, 2012, 11:27:49 am
Hi everybody!
I have succefully imported objects with maps and others with alpha chanel in lumion (TGA,PNG,DDS...) but something very strange is happening to me: some maps refuse to be displayed and i don't know why. It's the case for a JPG one and another with alpha and I don't understand why thoose specific maps don't load...

Can someone please help me ?

gonzohot

    Reputation: 37
problem with some alpha's SOLVED !!!
« Reply #1 on: June 06, 2012, 11:37:20 am »
June 06, 2012, 11:37:20 am
OK, problem solved !
It is the NAMES of the files: You can't have accents !!!

If only I knew this before... I've lost half a day to found what was wrong...
It is when i joined the files to this thread that I realized the names contains accents.

well, I hope this can help someone else

Gaieus

    Reputation: 44
Re: problem with some alpha's SOLVED !!!
« Reply #2 on: June 06, 2012, 12:10:36 pm »
June 06, 2012, 12:10:36 pm
...well, I hope this can help someone else

This has been bounced around a couple of times but seems that needs repeating as much as possible. Also, always avoid non-English characters in the file paths of folders you are working in.

June 06, 2012, 12:48:48 pm
Hi gonzohot, Gaieus is right. Here's a link to one of the other threads that deal with this problem:
http://lumion3d.com/forum/importing/no-material-from-su-into-lu/msg29575/#msg29575

I'm sure there are similar threads about this problem in the SketchUcation forum.

Gaieus

    Reputation: 44
June 06, 2012, 12:58:32 pm
...I'm sure there are similar threads about this problem in the SketchUcation forum.

Yes, quite a few apps are "sensitive" to this issue (in fact, in the past, the Collada exporter was changed to rename every material to those annoying material1, material2 etc. names because Google Earth had problems, too).

So it's always best to be on the safe side. :)