Author Topic: objects disappear in Lumion Sp2  (Read 4490 times)

May

    Reputation: 0
objects disappear in Lumion Sp2
« on: November 26, 2011, 08:03:25 am »
November 26, 2011, 08:03:25 am
HELLLP PLEASEE! when i try to place objects from the library in my scene all seems well, but when i deselect them or try to render a still shot, the objects disappear! this is happening with some of the objects only. (some boats and buildings) PLEASE HELP!

Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #1 on: November 26, 2011, 08:17:23 am »
November 26, 2011, 08:17:23 am
Whats your PC specs?

Make sure you have not pressed F9 so that full-distance tree view is not enabled.

What happens when you change to lower resolution settings?

May

    Reputation: 0
Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #2 on: November 26, 2011, 08:23:17 am »
November 26, 2011, 08:23:17 am
i checked F9, no its not that. the thing is only SOME objects disappear ( the little boats and the some buildings) not even all buildings.. i tried shifting to low res but still the same problem. i tried from my laptop and my pc same problem. i honestly dont know the specs of neither of them but lumion 1, 3ds max, photoshop cs4, autocad all run flawlessly. i really do appreciate your help, im an architecture student and am submitting this assignment tomoro :"(

May

    Reputation: 0
Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #3 on: November 26, 2011, 08:28:00 am »
November 26, 2011, 08:28:00 am
could it possibly be because i have lumion 1 on the same computer? or perhaps a problem with the  installation files itself?

May

    Reputation: 0
Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #4 on: November 26, 2011, 08:32:50 am »
November 26, 2011, 08:32:50 am
the only things that dont disappear are the trees and people..  :'( :'( :'(

Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #5 on: November 26, 2011, 08:51:44 am »
November 26, 2011, 08:51:44 am
Well you can try a little step-by-step testing.

I presume you have the Free version and it is the latest SP2 Beta 8.

Try starting with a fresh restart of Lumion, then use the flat terrain template and add objects one at a time until an object disappears and verify if it is the same as the objects currently disappearing.  Do again for a fresh start with same objects that dont then add one that you have found ot disappear.  This process may help ientify which objects specifically.  It may be possible that your PC has lack of VRAM or RAM for everything that oyu are trying to add, but generally Lumion performs well and as oyu have tried low res that should help.

Also, make sure that Low Memory Mode (settings) is On and confirm that same disappearing is occurring.

For rendering occassionly it is necessary to clear buffers before a render by rednering a simple of empty terrain scene for a few frames, then re-open the scene yoy are working on and do the render.

May

    Reputation: 0
Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #6 on: November 26, 2011, 09:18:33 am »
November 26, 2011, 09:18:33 am
Yes i am using the free version of the sp2 beta build 8.
 i think being a memory problem is impossible. the PC is a 6 GB RAM, an i7 processor..
i deleted lumion and installed it again. opened a flat terrain. just added some boats and trees then clicked on the camera (to take a still shot) all the boats disappeared.
i opened an example template and it had the same problem half the cars on the template disappear when i try to render a photo. i am now downloading the free version again from the lumion be site. perhaps the original files i have are corrupt. i doubt but it seems this is my only hope. i put low memory mode on and they are still disappearing. i tried moving all the categories onto different layers (confirming the layers are visible) and still no avail.
by rendering i meant still photos. i havent been trying to do movies.
thanks a lot for your concern

Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #7 on: November 26, 2011, 09:26:17 am »
November 26, 2011, 09:26:17 am
Given that it happened at laptop and PC may suggest the download of Lumion might be the problem if it did not dl correctly, try the torrent dl version.  Let us know if the re-downloaded Lumion helps or not.

Other option, sounds is if its a video card issue(always first on the list to blame, and quite often is).  Might be drivers, so check you have the latest drivers installed.  Some video cards do not do realtime 3D very well even though they are powerful for other 3d, but immediately losing stuff when trying to render is unusual.


Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #8 on: November 26, 2011, 09:42:29 pm »
November 26, 2011, 09:42:29 pm
Hi May,

1) Please type in "dxdiag" in the Windows Start menu, click on "Save all information" and attach the txt file to your next post (Click on "+ Additional options" below your post).

2) Just to rule out any problems in the scene, please zip and upload a Scene that exhibits the problem, so that we can take a look. Each scene consists of two files on the C:\ drive in Documents/LumionFree/Scenes.

May

    Reputation: 0
Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #9 on: November 29, 2011, 06:27:54 pm »
November 29, 2011, 06:27:54 pm
I uploaded the text file. this is from my laptop not the desktop. i can do the same thing on the desktop computer if needed.
i could not find the scene directory as you said. so i took 2 snapshots of the scene. this is one the example scenes. the first one is as i opened it. if you notice most of the cars are missing, but their (move indications) are visible. in the second shot i moved 2 cars and they became visible. however if i try to render the image, they disappear again.

Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #10 on: November 29, 2011, 07:36:41 pm »
November 29, 2011, 07:36:41 pm
Which version of the Toshiba Satellite L500 are you running Lumion on? The L500-1D6?

If so, this laptop ships with an ATI Mobility Radeon HD 4650 card which unfortunately is below the minimum requirement for Lumion (522 PassMark points):
http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=Mobility+Radeon+HD+4650

For simple scenes, you can probably get by with a card that has about 1,500 PassMark points:
http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

If you want to use Lumion for slightly more complex scenes, you'll need a card with say, at least 2,500 PassMark points (avoid Quadro and FirePro cards).

And very complex scenes would benefit from a card with at least 3,000 PassMark points.

Please look up how many PassMark points your graphics card for the desktop PC has on that website, and include this number in your next post.

May

    Reputation: 0
Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #11 on: November 29, 2011, 07:40:14 pm »
November 29, 2011, 07:40:14 pm
Toshiba Satellite L505-10Z.
but i also had the same trouble with the desktop computer.
 i will upload the scene momentarily.
thankyou for your patience

Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #12 on: November 29, 2011, 07:41:53 pm »
November 29, 2011, 07:41:53 pm
I've edited my post above - please read it again.

(The L505-10Z also ships with the ATI Mobility Radeon HD 4650 with the same low PassMark score as the L500-1D6)

May

    Reputation: 0
Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #13 on: November 29, 2011, 08:15:14 pm »
November 29, 2011, 08:15:14 pm
i checked. graphics card on the pc is NIVIDIA Quadro 2000, which has 1114 points..

lumion 1 runs without any problem.

and this trouble im having is even with a new empty scene just with a few objects from the library.

does this mean the toruble is with the graphics card?

Re: objects disappear in Lumion Sp2
« Reply #14 on: November 29, 2011, 09:33:14 pm »
November 29, 2011, 09:33:14 pm
Can you post another screenshot (of the scene with the missing objects) but this time, including the full Lumion window please (including the bar at the top)?