Author Topic: Help needed.  (Read 643 times)

jaargg88

    Reputation: 0
Help needed.
« on: December 08, 2011, 03:51:42 am »
December 08, 2011, 03:51:42 am
Hello im having problems with my model, when i export from sketchup to lumion i do it just as how it says on the tutorial. Once i import it to lumion my model gets send so far away from the main screen. But thats not all, i click on the option to move it and it does not work.
Once i get to the model ( it take slike 2 minutes) by clicking the shit botton, i tried to place objects but it dosent let me. But if i try to place the same objects  ( tree, or car) really far away from my object it lets me. Its like once i get to close to my model from skethup lumion dosent let me build it up with objects. What can i do?

tug

    Reputation: 28
Re: Help needed.
« Reply #1 on: December 08, 2011, 04:06:44 am »
December 08, 2011, 04:06:44 am
Hi jaargg88

the problems is easy to solve. In your model in SKU you must put the origin close to what are you modelling.

The reason you see your model far is due the axis' origin in SKU are far from your model, this also have repercussions in movements into Lumion.

Take a little time modifying your model before export and be sure this problems willbe solved in a while.

jaargg88

    Reputation: 0
Re: Help needed.
« Reply #2 on: December 08, 2011, 04:18:07 am »
December 08, 2011, 04:18:07 am
HELLO Lofts,
Thank you so much your were completely right. :)

tug

    Reputation: 28
Re: Help needed.
« Reply #3 on: December 08, 2011, 05:02:28 am »
December 08, 2011, 05:02:28 am
solved? great... enjoy with lumion

regards